Door wie worden wij eigenlijk gescreend?

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

26 June 2017 | Dpd Consultancy

Screening door de Politie

Een recherche- en bedrijfsadviesbureau als DPD heeft continu te maken met gevoelige informatie. De algemene tendens is, dat onze cliënten doorgaans een rotsvast vertrouwen hebben in onze organisatie. Wanneer een bedrijf zich immers bezighoudt met recherchetaken en toegang heeft tot gevoelige informatie, dan “zal het wel goed zitten”. Toch?

In zekere zin klopt dit wel, maar is het niettemin fijn om helder voor ogen te hebben met wie u in zee gaat? Deze vraag wordt door bijna iedereen wel met een dikke JA beantwoord. Wij voeren niet voor niets veelvuldig screeningswerkzaamheden uit voor onze opdrachtgevers. Wij krijgen echter zelden de vraag wie WIJ nou zijn. Op een bepaalde manier beantwoorden wij deze vraag indirect, zonder dat deze daadwerkelijk aan ons gesteld is. Toch willen wij met dit bericht uw ogen openen en daarmee tevens uitnodigen, om te controleren met wie u nu écht zaken doet.

Check altijd de feiten!

Een recherchebureau openen is tegenwoordig niets meer dan een administratieve handeling. Hierdoor is er in zeer korte tijd een wildgroei aan dergelijke bureaus ontstaan. Menig bureau geeft aan over een achtergrond binnen politie en andere opsporingsdiensten te beschikken. Het is tegenwoordig echter redelijk bekend, dat juist het internet een uitstekend medium vormt tot het verfraaien van feiten, het artistiek verdraaien van de waarheid of zelfs doodgewoon leugens te verspreiden. Vergelijk het anders met een willekeurig curriculum vitae: uit recente cijfers is gebleken dat maar liefst één op de tien mensen onjuiste informatie verstrekt met betrekking tot hun ervaring en opleidingen. Met andere woorden; als één op de tien mensen liegt op hun CV, dan kunt u ervan uitgaan dat verstrekte informatie op een website ook onderhevig is aan onwaarheden.

Kortom; heeft u twijfels over een bewering of over genoemde capaciteiten en ervaring? Vraag dan gerust naar bewijzen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een politiediploma. Elke ex-politieagent zal deze namelijk met trots bewaren en overlegt het diploma graag aan, u ter verantwoording van zijn of haar functie-uitoefening. Naast diploma’s, bestaan er meerdere erkenningen en certificeringen waaraan een recherchebureau kan voldoen.

Recherchebureau DPD is erkend door politie en justitie

Op onze website kunt u duidelijk terugvinden dat wij over alle nodige certificeringen beschikken om een integer en gecontroleerd recherchebureau te runnen. Daarnaast kunt u ons natuurlijk te allen tijde verzoeken om extra bewijsmateriaal te overhandigen. Eenieder van ons beschikt over zeer specifieke werkervaring, die op even specifieke wijze bijdraagt aan het correct uitvoeren van onze werkzaamheden. Deze bewijzen delen wij graag met u! Integriteit is binnen ons vak van uitzonderlijk belang, daarom voorzien wij u van alle benodigde bescheiden om ook u van onze integriteit te overtuigen indien u dit wenst.

Neem dus gerust contact met ons op, indien u meer informatie wenst te ontvangen, of DPD zelf eens aan een onderzoek wenst te onderwerpen. Voor particulier onderzoek verwijzen we u graag door naar De Privé Detective.

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit