Op zoek naar een bedrijfsfraude onderzoek expert?

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

21 August 2017 | Dpd Consultancy

Interne bedrijfsfraude onderzoek

Heeft u onlangs te maken gehad met interne bedrijfsfraude? Of vermoedt u dat er momenteel activiteiten binnen uw onderneming plaatsvinden die niet door de beugel kunnen? Het is waarschijnlijk een schrale troost, maar u bent zeker niet de enige. Fraude is en blijft een hardnekkig probleem binnen het bedrijfsleven, dat niet alleen financiële schade aanricht maar ook het algemene vertrouwen binnen een organisatie een flinke knauw geeft. Indien u meent dat er onrechtmatig wordt gehandeld binnen uw bedrijf, is het zaak zo snel mogelijk op te treden om eventuele schade tot een minimum te beperken.

Hoe kan ons Recherchebureau helpen om fraude op te sporen?

Fraudeurs kunnen tegenwoordig op allerhande manieren middelen ontvreemden, de methodieken die worden gehanteerd zijn zo ingenieus dat het vaak jaren duurt eer iemand überhaupt door heeft dat er iets niet klopt. Deze middelen betreffen overigens niet alleen geld; fraude kan ook bestaan uit het ontvreemden van goederen, informatie en tijd. In feite gaat het de dader(s) om slechts één doel: het behalen van economisch voordeel.

Om fraude in een vroeg stadium te herkennen en de kop in te drukken, kunnen wij voor u een uitgebreide risicoanalyse uitvoeren. Deze analyse is specifiek gericht op het herkennen en opsporen van fraude, fraudeurs en de algemene fraudegevoeligheid van uw organisatie. Zo kijken wij onder meer naar de bestaande bedrijfsprocessen, de bevoegdheden van uw personeel en de aanwezigheid van zowel fysieke als digitale beveiligingsmaatregelen. De essentie van deze aanpak ligt in het opsporen van zwakke schakels, die fraude mogelijkerwijs in de hand kunnen werken.

Wat gebeurt er na deze fraudeanalyse?

Afhankelijk van de uitkomst van de analyse, stellen wij in samenspraak met u een plan van aanpak op dat gericht is op fraudebeperking, nu én in de toekomst. Wij kunnen u bijvoorbeeld voorstellen ter verbetering van bedrijfsprocessen en richtlijnen aanbieden, met het oogmerk zwakke schakels binnen uw bedrijf weer sterk en solide te maken. Ook kunnen wij u uitgebreid adviseren met betrekking tot aanname van personeel en het geldende personeelsbeleid, dit omvat bijvoorbeeld ook het uitvoeren van screenings.

Is uit het onderzoek naar voren gekomen dat er reeds sprake is van fraude, dan bieden wij u uiteraard ook gedegen juridisch advies en bijstand in verband met de vervolgstappen die u kunt nemen om de situatie te herstellen. Wij zorgen voor een juridisch sluitend dossier dat in de rechtszaal toelaatbaar is, zodat de boosdoener binnen uw organisatie absoluut niet zomaar wegkomt met hetgeen hij of zij heeft gedaan.

Expertise en ervaring op het gebied van fraude

DPD Consultancy beschikt over een stevig team van professionals, dat in staat is om u bij elke stap in het proces goed te adviseren. Naast hulp bij reeds aanwezige fraude, beschikken wij ook over de ervaring en middelen om u uitstekend te adviseren op het gebied van fraudebeperking. Op deze manier kunt u uw organisatie in de toekomst indekken tegen mogelijke bedrijfsrisico’s en met een gerust hart uw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren.

Voor meer informatie of deskundig advies, kunt u altijd bij ons terecht. Klik hier om contact op te nemen! Wij staan u graag te woord met al uw vragen. Voor particulier onderzoek verwijzen we u graag door naar De Privé Detective.

 

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit