Welke voordelen biedt data recovery?

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

20 September 2017 | Dpd Consultancy

Data Recovery als uw data verloren is gegaan door misdrijf

Als ondernemer kunt u helaas het slachtoffer worden van diverse onregelmatigheden en misdrijven. Deze misstanden kunnen zowel interne als externe oorzaken hebben, hoewel de exacte oorzaak vaak niet afdoet aan het feit dat u zich in zo’n geval soms verloren kunt voelen. Iemand heeft u onrecht aangedaan en u wilt er ongetwijfeld zo snel mogelijk achter komen, wie dit precies is geweest. Naast dit gevoel van verlies, bent u waarschijnlijk ook letterlijk iets verloren. Dit kunnen goederen zijn, financiële middelen maar ook niet tastbare zaken.

Veel onregelmatigheden vinden tegenwoordig op digitale wijze plaats. Digitale fraude en verduistering is een steeds meer voorkomende situatie die een bedrijf al gauw op z’n kop kan zetten. Naast ontvreemding van geld en middelen, kunt u als gevolg van het misdrijf ook belangrijke en gevoelige data kwijtraken. Meestal omdat de dader diens sporen pleegt uit te wissen en daarmee ook vaak veel andere gegevens. Ons Recherchebureau heeft een Digitaal Forensisch Rechercheur in huis om u bij te staan.

Data kan in vele gevallen weer teruggevonden worden

Gelukkig zijn de methodieken om gegevens op te sporen ook met hun tijd mee gegaan. Een dader kan op gewiekste wijzen zaken ontvreemden, maar digitale onderzoeksmethoden zijn nu minstens net zo geavanceerd. Wij kunnen u daarom niet alleen helpen met het opsporen van de dader middels digitaal sporenonderzoek; ook kunnen wij data recovery toepassen om op het eerste gezicht verloren data weer terug te verkrijgen.

Natuurlijk zijn er voorwaarden die gelden bij de hoeveelheid data die terug kan worden gevonden. Zijn de datadragers onoverkomelijk beschadigd, bijvoorbeeld door verhitting of opzettelijk vandalisme, dan kunt u er in principe vanuit gaan dat u uw data ook kwijt bent. Zijn echter één of meerdere datadragers nog voor het merendeel intact, dan is de kans redelijk groot dat wij deze kunnen onderzoeken en nog aanwezige data kunnen herstellen.

Hoe werkt data recovery?

Indien u het slachtoffer bent geworden van digitale criminaliteit, of misschien gewoon te maken heeft gehad met een servercrash waardoor uw digitale omgeving stil is komen te liggen, dan kunt u bij ons een verzoek neerleggen tot onderzoek van de datadragers. Het kan hierbij gaan om bestanden, archieven en alle andere van belang zijnde bedrijfsinformatie die voor u gevoelig ligt. Wij zullen allereerst trachten te achterhalen wat de aard van het probleem is, plus een grove inschatting maken van de slagingskans van het herstelproces.

Is deze kans voldoende groot, dan volgt een grondige beoordeling van de datadragers inclusief een voor u duidelijke diagnose. Hierin kunnen wij u precies vertellen wat er gebeurd is, wat er nog over is gebleven en hoe wij dit terug gaan halen. Indien u akkoord gaat met onze werkwijze, zullen wij hard voor u aan de slag gaan om de verloren gegevens ook daadwerkelijk te herstellen. Deze gegevens ontvangt u van ons daarna op een nieuwe en goed werkende datadrager.

Komen alle datadragers in aanmerking voor data recovery?

Dezer vraag kan enkel voor eenieder persoonlijk worden beantwoord. Heeft u onlangs te maken gehad met gegevensverlies en wilt u graag weten, of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, ons team van specialisten staat u graag te woord. Wij kunnen u direct van informatie voorzien omtrent het verdere proces en de voor u geldende kans van slagen.

Wilt u meer informatie over data recovery? Klik hier voor onze pagina over cybersecurity!

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit