DPD-Consultancy als stagebedrijf voor masterstudente Opsporingscriminologie

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

31 July 2018 | Dpd Consultancy

Consulting en Criminologie stageplaats!

Binnen ons bedrijf is er plaats om stage te lopen als criminolgie student. Dit kan naar aanleiding van een lopende studie, of als je bij ons klaar bent met de opleiding Particulier Onderzoeker.

Begin dit jaar kwamen wij in contact met Joëlle, een masterstudente op zoek naar een particulier recherchebureau voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Als bedrijf staat DPD-Consultancy altijd open voor nieuwe dingen, zo ook voor een academisch geschoolde studente met interessante inzichten. Binnen de universitaire afstudeerrichting Opsporingscriminologie verdiepen studenten zich in verschillende soorten misdaad en technieken voor de bestrijding daarvan. De nadruk binnen de opleiding ligt op het gebruiken van wetenschappelijke kennis voor de opsporing en bestrijding van complexe misdaadvormen, zoals cybercrime, georganiseerde criminaliteit en financieel-economische criminaliteit.

Joëlle bleek daarnaast geïnteresseerd in het werk van de particuliere recherche, aangezien daar binnen haar studie niet veel aandacht aan besteed was. Opmerkelijk eigenlijk, want de politie is tegenwoordig niet langer de enige speler in het veiligheidsveld. Binnen de huidige samenleving ontstaan steeds meer mogelijkheden voor particuliere bedrijven om (delen van) opsporingstaken van de politie over te nemen.  Een interessante ontwikkeling, maar hoe komt het dan dat bedrijven vaak bewust kiezen voor particuliere recherche voor het doen van onderzoek naar misstanden in de bedrijfssfeer? Hoe gaat zo’n onderzoek vervolgens in z’n werk? Onder andere deze vragen gaat Joëlle gedurende haar stage van zes maanden bij DPD-Consultancy proberen te beantwoorden. We zijn erg benieuwd naar de uitkomst.

Wij wensen Joëlle veel succes met haar stage en met haar afstudeerscriptie!

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit