Gebruik moderne methode opsporing criminelen

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

25 March 2017 | Dpd Consultancy

Methoden en technieken van onderzoek

Sinds de digitalisering van bedrijfsprocessen en opsporingsmethodieken is er een hoop veranderd binnen het opsporingsdomein. Anno 2017 mag je van een beetje innoverend (Bedrijfsrecherche)bedrijf verwachten, dat er met de meest moderne technieken en middelen wordt gewerkt om zo tactisch en efficiënt mogelijk te opereren.

Ook de landelijke Politie heeft dit hoog op het prioriteitenlijstje staan, 15 februari jl. is er nog een groot symposium georganiseerd met de veelzeggende naam ‘CSI: NL’. De deelnemers, die bestonden uit onder meer politici, bestuurders, beleidsmakers, juristen, journalisten, wetenschappers en opsporingspartners, konden gedurende één dag in de huid van een rechercheur kruipen. Zij maakten op deze manier kennis met het huidige niveau van de opsporing binnen de Nederlandse politieorganisatie, die uiteraard gebruik maakt van de nieuwste middelen.

Moderne recherchemiddelen zorgen voor een zo correct mogelijk eindresultaat. Tevens biedt moderne technologie de mogelijkheid tot het vastleggen van bewijsmiddelen, denk bijvoorbeeld aan tijdens een onderzoek gemaakte beelden en resultaten uit forensisch onderzoek. DPD-Consultancy geeft hier tevens gehoor aan. Wij investeren zeer ruim in nieuwe middelen en natuurlijk ook in onze kennis betreffende de ontwikkeling van deze middelen.

Maatwerk voor onze klanten is meer regelmaat dan uitzondering. Zo hebben wij kort geleden een complete CO2-neutrale camera-oplossing voor een van onze klanten ontwikkeld. Dit systeem is slechts één onderdeel van het totaalpakket dat wij onze opdrachtgever bieden, dat zorgt voor totale ontzorging op het gebied van surveillance en beveiliging. Meer over dit systeem kunt u binnenkort terugvinden, in een speciaal hier aan gewijd artikel.

Voor elke klant ontwikkelen wij oplossingen die geheel zijn afgestemd op de veelal zeer specifieke noden en behoeften van de klant. Een particuliere klant (De Privé Detective) die onderzoek wil doen naar eventuele overspeligheid van diens partner, heeft immers heel andere behoeften dan een IT bedrijf dat behoefte heeft aan een gedegen beveiligingsplan. Na een uitgebreide inventarisatie bespreken wij alle mogelijkheden met de klant, om zo tot doeltreffende en efficiënte maatregelen en oplossingen te komen. Uiteraard maken wij hierbij gebruik van de meest innovatieve technieken en middelen.

Het beheer van deze middelen hebben wij overigens 100% in eigen beheer; van datacenter tot het laatste schroefje. Wij zijn ervan overtuigd dat wij enkel op deze manier volledige controle over de gegenereerde data hebben en zodoende de integriteit daarvan 100% kunnen waarborgen.
 

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit