6 tips

Om te kiezen voor deze opleiding

Onze reviews

9.0/10

Gemiddelde uit 17 reviews bij The Feedback Company

8
Nette opleiding. Vee aan gehad in mijn latere carrière.
8
Opleiding was goed, groepsgrootte was ook goed. Persoonlijke begeleiding van leraar was zeer goed.
Inschrijven voor deze opleiding

Rapporteren en verslaglegging

Jouw visitekaartje

Het visitekaartje van de particulier onderzoeker is zijn rapportage. Je pitch, voorkomen en technische kennis zijn zo weer vergeten. Maar wat blijft is de rapportage van je werkzaamheden. Dus het belangrijkste onderdeel van je werk.

Maar wat wij in de branche zien is dat er veel particulier onderzoekers te weinig aandacht hebben voor goede rapportage. We zien dat er veel fouten worden gemaakt worden waardoor dagen aan kostbaar werk verloren gaan en klanten het vertrouwen in de branche verliezen.

Daarom hebben wij de trainingen rapporteren voor particulier onderzoekers ontwikkeld. Wij weten als geen ander wat er fout gaat in rapportages. We hebben het gezien bij de politie, justitie en het particuliere werkveld. Dagelijks leveren wij rapportages waaraan door ons en onze klanten de hoogste eisen worden gesteld. Wij weten als geen ander hoe een goede rapportage geschreven moet worden.

Inschrijven voor deze opleiding

Wat leer ik in de opleiding?

Tijdens de opleiding worden o.a de volgende onderwerpen behandeld:

Aan de hand van realistische cases ga je rapportages schrijven, want alleen door het te doen leer je. Daarbij wordt je ondersteund door tutorials waarbij uitgebreid aandacht is voor ieder deelonderwerp. Alle gemaakte rapportages worden door ervaren professionals uit het werkveld van feedback voorzien. We besteden aandacht aan:

  • De formele eisen aan een rapportage (vormvereisten)
  • De opbouw van de rapportage (chronologie etc)
  • Rapportage in juridisch perspectief (vrijwilligheid, advocatuur, privacy gedragscode, handtekeningen etc)
  • Weergave van feiten en omstandigheden (situatie schets)
  • Weergave van redenen wat wetenschap (ik zag etc……)

In deze onlinetraining krijg je een volwaardige persoonlijke ondersteuning en wordt er gebruikt gemaakt van moderne leertechnieken. Je schrijft aan de hand van observatie opdrachten 10 deelrapportages en sluit af met een proeve van bekwaamheid.

Inschrijven voor deze opleiding

DPD Academy

Wie zijn wij?

DPD-Academy is ontstaan binnen ons eigen recherchebureau De Privedetective en DPD-Consultancy. Bij het rekruteren van nieuwe collega’s merkten we dat het moeilijk is om goed geschoolde mensen met de juiste werkinstelling te vinden in deze branche. Om daar verandering in te brengen voor onze eigen bureaus, maar ook voor anderen, zijn we er wat aan gaan doen.

Leer van de besten

De opleiding particulier onderzoeker is een buitenkans voor je om te leren van professionelen in het vak. We werken met  ervaren docenten uit de recherche. De kennis en vaardigheden komen rechtstreeks van bij de politie en de docenten zijn ook nog steeds actief in ons recherchebureau of als particulier onderzoeker. Er is dus ook voor jou een reële kans dat je na je opleiding particulier onderzoeker in ons team terechtkomt. Je achtergrond en ervaring zijn niet altijd doorslaggevend, alles is te leren.

Inschrijven voor deze opleiding

Cursus op maat

Wij leiden alleen de beste op

Er is veel animo voor betaalbare praktijkgerichte cursussen maar het aanbod is beperkt en niet altijd op maat. Er wordt meer gekeken naar de prijs dan naar de inhoud. DPD Academy wil aan de toenemende vraag voldoen en een bijdrage leveren aan het opleiden van goed gekwalificeerde onderzoekers.

Hoe weten wij waar de vraag ligt?

Omdat wij ook een recherchebureau voeren, weten wij precies waar de vraag ligt. DPD Academy ziet dit als een goede investering in de toekomst en is altijd op zoek naar bekwame onderzoekers. DPD Academy biedt als enig onderwijsinstituut een aantal korte opleidingen die speciaal zijn ontwikkeld voor nieuwe particulier onderzoekers. De opleidingen zijn leuk, dynamisch en zijn van toegevoegde waarde aan je basisopleiding PO.

Wacht dus niet langer en start vandaag nog met de opleiding particulier onderzoekerbasis observatie of rapportage en verslaglegging.

Inschrijven voor deze opleiding