6 tips

Om te kiezen voor deze opleiding

Onze reviews

9.0/10

Gemiddelde uit 17 reviews bij The Feedback Company

8
Opleiding was goed, groepsgrootte was ook goed. Persoonlijke begeleiding van leraar was zeer goed.
10
DPD is een uitermate integere organisatie met kennis en kunde op de juiste plek met oog voor detail en prettig om mee te werken.
Inschrijven voor deze opleiding

Privé detective

De praktijk

Wij krijgen vaak de vraag “wat doet een Privé Detective / Particulier Onderzoeker nu precies in het werkveld” De interesse is wel gewekt maar de koppeling met de praktijk blijft nog uit. Is er wel echt werk in te vinden? Of is het een opleiding die mensen in een opwelling doen en nooit kunnen toepassen in de praktijk.

Het is wel degelijk een “volwaardig” beroep waar je van kunt leven. Dit kunnen wij met trots zeggen, omdat wij ook een “Recherchebureau” naast de Academy voeren. De werkzaamheden die wij uitvoeren kunnen zowel in de particuliere als zakelijke markt zijn. Iedereen weet dat de kerntaken van de politie steeds minder worden, daardoor ontstaat er een “gat” waarbij burgers de dupe kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is opsporen van vermiste personen. In veel gevallen kan de politie niet actief zoeken, terwijl er wel veel urgentie geboden is.

In de zakelijke markt zie je ook een enorm gat, die wij als particulier onderzoeker kunnen opvullen. Een ondernemer weet dat er diefstal in zijn bedrijf gepleegd wordt, alleen heeft hij daar geen verdachte bij. De politie kan vaak niets doen omdat er nog geen verdachte is. Wij zorgen ervoor dat de zaak onderzocht wordt en werken naar een heterdaad situatie toe. Wanneer de verdachte op heterdaad aangehouden wordt dan dragen wij hem ten spoedigste over aan de politie.

Elk onderzoek moet vanaf de voorkant geanalyseerd worden, welke informatie hebben wij? Wat is de doelstelling en welke methodieken kunnen wij inzetten. Een onderzoek kan bestaan uit veel facetten, zoals dossieronderzoek, analyse, observatie, horen van getuigen, plaatsen van technische hulpmiddelen en rapporteren. Als onderzoeker moet je uit gaan vinden waar jouw passie ligt en waar jij verder in wilt groeien. Bij DPD-Academy ondersteunen wij en bieden wij verdiepingscursussen.

Inschrijven voor deze opleiding

Privé detective

Iets voor mij?

Ben je nieuwsgierig? Leg je gemakkelijk verbanden? Ben je onderzoekend ingesteld? Ja, dan is het wat voor jou! Als je de opleiding particulier onderzoeker hebt afgerond, kan je aan de slag als privé detective of particulier onderzoeker, zoals het beroep officieel heet, op zelfstandige basis of in dienstverband. Het is een belangrijke functie, want je verbindt jezelf ertoe om altijd de waarheid aan het licht te brengen voor je klant. Met jouw bevindingen worden belangrijke beslissingen genomen en keuzes gemaakt in het bedrijfsleven of in de persoonlijke situatie van mensen.

Wat leer je tijdens de opleiding particulier onderzoeker?

DPD Academy garandeert je dat je na de opleiding elk onderzoek zelfverzekerd zult kunnen aanpakken. Je krijgt de wet- en regelgeving onder de knie waardoor je exact weet hoe ver je mag en kan gaan in je onderzoek. Je zal alle technieken ook haarfijn leren toepassen in de studies van casussen die je onder ogen krijgt. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig aan de slag.

Jouw mogelijks toekomstige werkgevers:

  • Recherchebureaus
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Schadeonderzoeksbureaus
  • Overheidsinstellingen

Wil je je eigen recherchebureau opzetten? Wij stomen je klaar en helpen je graag bij het aanvragen van je vergunning! Dit kunnen wij doen als coach tegen een gunstig tarief.

Inschrijven voor deze opleiding

Wat leer ik

Tijdens de opleiding worden o.a de volgende onderwerpen behandeld:

Tijdens de opleiding worden o.a de volgende onderwerpen behandeld:

– Basiskennis particulier onderzoeker
– Wet en Regelgeving (wettelijke kaders)
– Wetboek van strafvordering
– Wetboek van strafrecht
– Wet op de Particuliere Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus
– Privacy gedragscode / Wet bescherming persoonsgegevens
– Onderzoek en Rapportage
– Observaties
– Technische hulpmiddelen

Inschrijven voor deze opleiding

Flexibel leren

Digitaal of klassikaal

Je kunt de opleiding Particulier Onderzoeker volledig zelf invullen. Leer je liever in klasverband? Dan kom je naar ons toe. Volg je de opleiding liever van thuis uit of is je weekschema te druk? Dan kun je de opleiding virtueel volgen. Iedereen heeft het uiteraard druk en niet elke situatie leent zich ertoe om de deur uit te gaan. Daarom denken wij met jou mee. Wil je klassikaal en virtuele lessen combineren? Dat kan ook. Bij de start van de opleiding krijg je je studieboeken en toegang tot een digitale leeromgeving. Alle tools om jou zo gemakkelijk mogelijk naar je eindresultaat toe te helpen.

We bieden ook online contact en virtuele seminars aan. We begeleiden je van de start, helemaal tot aan je laatste examen. We steunen jou tot je je diploma in handen hebt.

*De zaterdag opleidingen zijn alleen fysiek te volgen!

Inschrijven voor deze opleiding

Virtuele opleiding

Wel zo makkelijk

Je kunt de opleiding makkelijk vanuit huis of een andere locatie volgen waar u toegang heeft tot internet. Je hoeft dus niet fysiek naar onze locatie te komen. Dit heeft als voordeel dat dit veel tijd gespaard  en u veel flexibeler bent. Overal ter wereld kun je onze opleiding volgen en rechtstreeks in de “klas” aanwezig zijn.

Wij hebben ons klaslokaal uitgerust met een camera en speciale microfoons waardoor je kraakhelder de docent en de klas kunt volgen. Ook wordt de powerpoint rechtstreeks met je thuis gedeeld. En als je een vraag hebt kun je gewoon “live” in de klas inbreken.

Inschrijven voor deze opleiding

Studieduur

Hoelang moet ik studeren?

De opleiding Particulier Onderzoeker is prima te combineren met fulltime werk of een druk huishouden. Je volgt namelijk enkel 1 avond per twee weken les en de cursus duurt in totaal 32 uur. De 8 klassikale lesmomenten en 8 seminaries nemen dus in totaal maar vier maanden in beslag. De studiebelasting per week is ongeveer 4 uur.

Ook wordt er een zaterdag opleiding verzorgd. Deze variant neemt 5 zaterdagen in beslag.

Inschrijven voor deze opleiding

Officieel SVPB examen

Een geaccrediteerd diploma

De examens worden afgenomen door de Stichting Vakexamens voor Particuliere Beveiligingsorganisaties. Het gaat om een theorie examen over de basiskennis particulier onderzoeker en de wettelijke kaders. Je krijgt voor beiden multiple choice-vragen die je via de computer beantwoordt. Wij begeleiden jou tot aan het examen. Het praktijkexamen is een open werk dat ook via de computer wordt getoetst. Je krijgt een casus om te analyseren en hierover worden vragen gesteld.

Examenkosten 2019

Basiskennis particulier onderzoeker
€70.18
Incl BTW
Wettelijke kaders particulier onderzoeker
€70.18
Incl BTW
Onderzoek & rapportage
€181.50
Incl BTW

Bovenstaande tarieven zijn die van het SVPB wij nemen geen verantwoordelijkheid voor fouten en of onvolledigheden.

Inschrijven voor deze opleiding