6 tips

Om te kiezen voor deze opleiding

Bekijk de Video

Laat je inspireren

Onze reviews

9.0/10

Gemiddelde uit 24 reviews bij The Feedback Company

8
Zelf heb ik virtuele lessen gevolgd via de website. Fijne docenten die weten waar zij het over hebben. Ook de lesboeken zijn prettig leesbaar en zeer overzichtelijk. Ook fijn om te zien als je je laatste tentamen nog niet hebt gedaan je rustig je eigen account nog kan bekijken. Ook al zijn de lessen afgelopen.
8
Nette opleiding. Vee aan gehad in mijn latere carrière.
Inschrijven voor deze opleiding

Interviewen / verhoren als een prof

De opleiding in het kort

Het interviewen of (ver)horen van een getuige of verdachte is een specialisatie binnen het recherche vak wat extra aandacht vereist. Tijdens een interview moet je namelijk razendsnel informatie verwerken en direct een gespreksverslag opmaken. Zeker in het begin van je carrière als particulier onderzoeker zal dit niet makkelijk verlopen. Met goede voorbereiding en juiste gesprekstechniek vergroot je de kans een gesprek te kunnen voeren waarin relevante informatie naar voren komt. Het is belangrijk dat je voor je eerste interview al over een aantal vaardigheden beschikt. DPD-Academy kan je hierbij helpen.

Wij hebben een opleiding ontwikkeld, van 4 modules, elk van 4 uur. De eerste module kun je virtueel vanuit huis volgen. Voor de module 2, 3 en 4 kom je naar ons Recherchebureau in Gouda. Module 2,3 en 4 worden in 2 dagen gegeven. Afhankelijk van de wensen van de cursisten kan dit in 1 weekend gegeven worden of in 2 zaterdagen.

Inschrijven voor deze opleiding

Wat leer ik tijdens de opleiding?

Diverse casussen

Met onze zelf ontwikkelde tweedaagse opleiding leren we je hoe je een interview voorbereidt, wat de do’s en dont’s zijn en hoe je je bewijsmateriaal inzet. We besteden tevens aandacht aan communicatie, het structureren van een gesprek en leggen uit hoe je een goed gespreksverslag opmaakt.

Ieder rechtsgebied stelt eisen aan de zorgvuldigheid van onderzoek en hoor en wederhoor maakt daar een groot onderdeel van uit. Wie het slechts als formaliteit ziet komt bedrogen uit want de rechter zal daar geen genoegen mee nemen.

Tijdens deze leuke en dynamische cursus worden diverse casussen doorgenomen en oefenen we met acteurs. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelf een (complex) interview af te nemen.

Inschrijven voor deze opleiding

Wie is DPD Academy?

Meet the pro's

Er is veel animo voor betaalbare praktijkgerichte cursussen maar het aanbod is beperkt en niet altijd op maat. Er wordt meer gekeken naar de prijs dan naar de inhoud. DPD Academy wil aan de toenemende vraag voldoen en een bijdrage leveren aan het opleiden van goed gekwalificeerde onderzoekers.

Hoe weten wij waar de vraag ligt?

Omdat wij ook een recherchebureau voeren, weten wij precies waar de vraag ligt. DPD Acedemy ziet dit als een goede investering in de toekomst en is altijd op zoek naar bekwame onderzoekers. DPD Academy biedt als enig onderwijsinstituut een aantal korte opleidingen die speciaal zijn ontwikkeld voor nieuwe particulier onderzoekers. De opleidingen zijn leuk, dynamisch en zijn van toegevoegde waarde aan je basis opleiding particulier onderzoeker.

Verbreed je kennis en schrijf je vandaag nog in voor de opleiding basis observatierapportage en verslaglegging of interview- en verhoor technieken.

Inschrijven voor deze opleiding

De inhoud

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het doel van de cursus is een toolkit aangereikt te krijgen, die te gebruiken is tijdens het werk van een onderzoeker en dan met name tijdens interview situaties.

In de toolkit zitten de volgende ingredienten:

 • Aanscherpen van verbale – en non verbale  gesprektechnieken tijdens interviews
 • Kennis over de juridische achtergrond mbt interviews
 • Enige kennis over de werking van geheugen en de betrouwbaarheid van geïnterviewde personen
 • (Verdieping van) kennis over interviewmethoden (getuigen, betrokkenen en verdachten)
 • De voorbereiding van een goed interview
 • Het uitvoeren van een goed interview

Terug kerend thema tijdens de modules:

 • Ken je zaak
 • Ken de omstandigheden die belangrijk zijn
 • Ken de betrokkenen in de zaak
 • Ken de plaats waar het feit zich heeft afgespeeld
 • Ken de  feiten / de bewijzen / de sporen.

Je laatste oefening zal een proeve zijn getoetst door DPD-Academy. Als je dit succesvol hebt afgesloten heb je genoeg basis om als interviewer / verhoorder aan de slag te gaan.

Inschrijven voor deze opleiding