Fysiek sporenonderzoek

Een voorbeeld van een fysiek sporenonderzoek:

Binnen een ICT-bedrijf is onlangs een brandje uitgebroken binnen de server ruimte. Gelukkig was één van de medewerkers er tijdig bij, zodat er vrijwel geen schade is aangericht. Dit betekent echter ook, dat de politie de zaak als afgedaan beschouwt en er verder geen onderzoek zal worden gedaan naar de mogelijke oorzaak. De eigenaar van de zaak, alsmede twee managers, hebben echter een vermoeden dat het om kwaadwilligheid van een specifieke medewerker gaat. Ze hebben echter onvoldoende bewijs om dit aan te kunnen tonen. Ze wensen derhalve een bedrijf in te huren, die fysiek sporenonderzoek wil doen op locatie om eventuele aanwijzingen betreffende hun vermoeden boven tafel te brengen.

Vrijblijvend intake en kennismakingsgesprek

Advies inwinnen bij of het inschakelen van een recherchebureau kan een ingrijpende stap zijn binnen uw bedrijfsvoering. Daarom willen wij u graag in een persoonlijk gesprek bij ons aan kantoor of op locatie uitleggen hoe wij te werk gaan en binnen welke kaders. Dit gesprek is vrijblijvend en kost u enkel uw eigen tijd.

Voorbeeld uit de praktijk:

Een adviesbureau heeft ruim 400 medewerkers in dienst. Dit betreft meerdere partners, adviseurs, trainees, maar ook ondersteunend personeel als binnendienst medewerkers, recruiters en administratief en financieel personeel. In de afgelopen jaren is naar voren gekomen, dat er meermalen sprake is geweest van het oneigenlijk delen en gebruik maken van informatie door uit dienst getreden medewerkers. Dit betreft een aantal adviseurs die als zzp-er verder zijn gegaan, maar ook een ex-medewerker van de financiële administratie die financiële gegevens aan de concurrent doorspeelde en een binnendienst medewerker die klantenbestanden inclusief contactgegevens heeft gebruikt in een nieuwe functie. Daarnaast heeft een tweetal adviseurs publieke aandacht gezocht voor het feit, dat er volgens hen sprake was van misstanden binnen de organisatie. Het bureau wil deze kwesties allemaal aanpakken, maar tegelijkertijd toekomstige scenario’s voorkomen door een sluitend concurrentiebeding

Start typing and press Enter to search