DNA Onderzoek

Wanneer u als organisatie het slachtoffer bent geworden van onrechtmatig gedrag of criminaliteit, is het mogelijk een onderzoek in te stellen naar de mogelijke identiteit van de dader. Daders laten vrijwel altijd biologische sporen na in de vorm van menselijk celmateriaal. Door middel van DNA onderzoek, kan een onderzoek worden gestart naar degene van wie dit celmateriaal afkomstig is.

Het celmateriaal kan zich bijvoorbeeld bevinden op zowel voorwerpen als personen, die betrokken zijn geweest bij het incident. Dit zijn dus niet alleen verdachten, maar vaak ook eventuele slachtoffers. Het onderzoek richt zich allereerst op de aard van het celmateriaal, waarna vervolgens wellicht de vraag kan worden beantwoord van wie het afkomstig is. Indien er een DNA-profiel aanwezig is, kan er mogelijk een match worden gemaakt met behulp van de Nederlandse DNA-databank. Hoewel dit een taak bij uitstek van de politie is, ontbreekt het vaak aan mankracht om dit op te pakken voor wat kleinere zaken. In een dergelijk geval helpen wij u graag alsnog met het doen van DNA-onderzoek, omdat u natuurlijk het liefst ziet dat de dader niet vrijuit gaat na het gepleegde feit.

Vrijblijvend intake en kennismakingsgesprek

Advies inwinnen bij of het inschakelen van een recherchebureau kan een ingrijpende stap zijn binnen uw bedrijfsvoering. Daarom willen wij u graag in een persoonlijk gesprek bij ons aan kantoor of op locatie uitleggen hoe wij te werk gaan en binnen welke kaders. Dit gesprek is vrijblijvend en kost u enkel uw eigen tijd.

Voorbeeld uit de praktijk:

Een avondwinkel in een rustige winkelstraat is onlangs het slachtoffer geworden van een overval. Dit gebeurde laat in de avond, waardoor er verder geen mensen aanwezig waren in de winkel behalve twee werknemers. Eén van de werknemers bevond zich achter de kassa en heeft zodoende geen fysiek contact gehad met het tweetal daders, de andere werknemer is hardhandig op de grond gedrukt door één van hen. De winkel beschikt over camerabeveiliging, de daders zijn echter beide niet te herkennen vanwege het feit dat ze hun gezichten hadden bedekt. De eigenaar van de zaak is uiteraard al naar de politie gegaan voor aangifte, er is momenteel echter een tekort aan middelen en mensen om uitgebreid onderzoek te doen naar de overval. De eigenaar roept nu hulp in van DPD, om alsnog een poging te doen de identiteiten van de daders te achterhalen.

Start typing and press Enter to search