Data recovery

Als ondernemer ziet u de diverse mogelijkheden van digitalisering waarschijnlijk als een groot voordeel. Fysieke archieven en dossiers behoren immers tot het verleden, alle bedrijfsinformatie kan tegenwoordig handig en efficiënt digitaal worden verwerkt en opgeslagen. De andere kant van de medaille wordt echter direct zichtbaar, wanneer u door omstandigheden deze informatie verliest, of dreigt te verliezen.

Dit kan allerhande oorzaken hebben, van het falen van verouderde systemen tot hackers en virussen die informatie ontvreemden of onbruikbaar maken. In al deze gevallen is uw bedrijf ineens bijzonder kwetsbaar. Gelukkig kan informatie in vele situaties weer teruggehaald worden. Hoe dan ook is het aan te raden regelmatig een back up te maken, hiermee kunt u zelf een positieve invloed uitoefenen op de mate waarin u schade ondervindt door zoekgeraakte bestanden en informatie. Doet u dit niet, of bent u recentelijk bestanden kwijtgeraakt, dan kunnen wij u helpen door middel van data recovery.

Dit gaat ongeveer als volgt:

 • Data recovery van bedrijfsinformatie en bestanden
  • Onderzoek naar de aard van het probleem, inclusief voorlopige inschatting van de kans dat gegevens worden teruggehaald
  • Na ontvangst van de datadrager(s) worden deze beoordeeld
  • Na beoordeling ontvangt u direct een diagnose
  • Na de diagnose en uw akkoord, gaan wij voor u aan de slag om zoveel mogelijk gegevens te herstellen
  • Deze ontvangt u op een nieuwe datadrager retour, uiteraard met inachtneming van diverse veiligheidsvoorschriften

Vrijblijvend intake en kennismakingsgesprek

Advies inwinnen bij of het inschakelen van een recherchebureau kan een ingrijpende stap zijn binnen uw bedrijfsvoering. Daarom willen wij u graag in een persoonlijk gesprek bij ons aan kantoor of op locatie uitleggen hoe wij te werk gaan en binnen welke kaders. Dit gesprek is vrijblijvend en kost u enkel uw eigen tijd.

Voorbeeld uit de praktijk:

Een grafisch ontwerper werkte al een tijdje op een ietwat oude laptop, welke een maand voordat hij een nieuwe aan wilde schaffen ermee op is gehouden. Op geen enkele wijze krijgt hij het apparaat nog aan de praat, terwijl hij voor legio klanten ontwerpen op de harde schijf heeft staan. Indien hij alle bronbestanden kwijtraakt, betekent dit vele honderden uren werk die plotsklaps voor niks zijn geweest. Het spreekt voor zich, dat hij alle mogelijke opties wil uitproberen waardoor hij eventueel weer over zijn ontwerpbestanden zou kunnen beschikken.

Start typing and press Enter to search