Bas Scholts stelt zich voor!

  • Erkend door ministerie van justitie en veiligheid

  • Gelegitimeerd door politie

  • Keurmerk Particulier Onderzoeksbureau

20 April 2018 | Dpd Acadamy

24 april 2018 – MEET THE TEAM –

Twee weken geleden begonnen als docent bij DPD-Academy. Als docent niet nieuw in het vak, naast zijn jarenlange ervaring bij de politie en docent bij de politieacademie gaat Bas Scholts o.a. de opleidingen “particulier onderzoeker” verzorgen.  Een enorme aanwinst voor ons team en een genot om van te leren en naar te luisteren. 

Bas: "Dag beste mensen, ik ben Bas Scholts. Bijna 40 jaar in dienst geweest bij de politie. Deze kennis en ervaring is van onschatbare waarde als docent. Op mijn kennis en ervaring kan ik altijd terugvallen er is bijna niets wat ik niet heb meegemaakt. Ik zal jullie kort meenemen in mijn ervaring binnen de politie. Niet te lang, want je kunt je voorstellen wat je in 40 jaar tijd kan betekenen binnen de Politieorganisatie.

Politieorganisatie

In 1980 begonnen bij de politie in Amsterdam, op de straat en in uniform. Ik kan zeggen dat het werken in uniform 1 van de zwaarste werkzaamheden is binnen de politie. Afwisselend heb ik daarbij op straat gewerkt om vervolgens rechercheur te worden. Met veel plezier ben ik als locatiecommandant betrokken geweest bij koninklijke- en staatsbezoeken.

Wat fantastisch was om te doen waren de Koninginnedagen met radio 538 op het Museumplein. Vanuit de politie was ik als verantwoordelijke aanwezig. Veiligheid van evenementen en het koningshuis brengt weer andere elementen van het politiewerk naar boven. Hoogtepunten heb ik ervaren als inzet coördinator explosieven veiligheid bij de bijzetting van Prins Claus in Delft. Maar ook bij het koninklijk huwelijk waar ik o.a. verantwoordelijk was voor de veiligheid in hotel Krasnapolsky. Na 9-11 ben ik veel betrokken geweest bij  atraxmeldingen, heftig en gevaarlijk. Zoals je kunt lezen heb ik met veel plezier gewerkt bij de politie op straat en als rechercheur. Evenementen verzorgen was een mooie taak die ik mocht uitvoeren.

Docent bij de Politieacademy

En toen kwam een lang gekoesterde droom van mij uit, het doceren. In mijn hele loopbaan heb ik altijd en overal voldoening gehaald in het opleiden van mensen. Wie maakt mij niet uit, als ik ze maar wat kan leren. Moeilijk of lastig ken ik niet, dat zie ik juist als een uitdaging. Vol passie doceer ik en het enthousiasme krijg ik geregeld terug. Niets mooiers wanneer mensen je achteraf bedanken en complimenteren. Dan doe je je werk goed. In 2005 ben ik naar de meldkamer Amsterdam gegaan en daar kreeg ik de kans om het opleiden trainen en oefenen op de kaart te zetten. Als docent voor de politieacademie heb ik ongeveer 200-300 calamiteiten coördinatoren en centralisten opgeleid verspreid over heel Nederland.

En dan nu, docent bij DPD-Academy

Docent voor DPD-Academy! Privé Detective / Particulier onderzoeker…
Iedereen heeft daar wel een beeld bij, in films meestal een louche schimmig typetje met een smerig bureautje …

In het echt een particuliere onderzoeker of privé detective die voor haar of zijn opdrachtgever een zaak onderzoekt. Je leest er weinig over want de kunst en kwaliteit van de particuliere onderzoeker is dat alles achter de schermen plaats vind. Maar denk maar aan bedrijfsfraude, valsheid in geschrifte of verduistering in dienstbetrekking.

Kracht van een goede Privé Detective

De kracht van een goede privé detective is haar of zijn achtergrond en opleiding. Een opleiding gegeven door ervaren en gedreven docenten en trainers uit de praktijk is een must.
Docenten en trainers die zoals ik hun sporen verdiend hebben. Die soms net als ik goed zijn voor 40 jaar politie-ervaring en dus voorbeelden kunnen aanhalen uit de praktijk om het je duidelijk te maken. Natuurlijk discreet zonder namen te noemen.
De privé detective is namelijk discreet en integer. De privé detective is onderdeel van het particuliere rechercheonderzoek.

Klassikaal en Digitaal

Bij DPD-Academy leer je klassikaal en digitaal de basis voor je examen. DPD-Academy kiest voor kwaliteit en verdieping, met name de wet en regelgeving zodat je goed voorbereid te werk kunt gaan.
Bij DPD-Academy kies je voor duidelijke uitleg in bv observatie en rapportage en laat je het ook zien in praktijkoefeningen. Als trainer/docent sta ik ook achter coaching. Coaching tijdens de opleiding maar daarna ben ik ook bereikbaar voor jullie. Met DPD-Academy heb ik niet gekozen voor klaarstomen voor het examen maar voor meer dan alleen maar een lesje afdraaien.

Wil je meer weten en ben je nieuwsgierig geworden ?

Start dan je eerste onderzoek en zoek ons op voor een gesprek. Wie weet zien we elkaar snel op de eerstvolgende cursus.
Wacht niet te snel, want als we kiezen voor kwaliteit kiezen we voor kleine groepen cursisten. Neem contact met ons op!

Bas Scholts

Docent/trainer DPD-Academy

Share this article
Relevante artikelen
Economisch delict bij recherche onderzoek zonder vergunning!
18 October 2022 | Dpd Consultancy
Wanneer je gegevens analyseert en vergaart moet je in het bezit zijn van een POB vergunning en WPBR wet volgen. Zonder vergunning pleeg je een economisch delict
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit!
3 January 2022 | Dpd Consultancy
Wie zit er achter de diefstal van deze peperdure tassen? Gezin uit Vleuten looft liefst 50.000 euro uit