Verhaalsonderzoek laten uitvoeren?

Dit kunnen wij voor u betekenen
  • Onderzoek naar de financiële positie van de betrokken partij;
  • Achterhalen van concrete verhaalsobjecten;
  • Onderzoek naar financieel gedrag van wederpartij;
  • Duidelijk en helder adviesrapport met eventueel te overwegen juridische stappen en toelaatbaar bewijsmateriaal.
  • Toetsen van de kredietwaardigheid van een onderneming of particulier met wie u in zee wilt gaan;
  • Duidelijk rapport met inbegrip van potentiële risicofactoren en een sluitend advies.

Vrijblijvende intake & Kennismakingsgesprek

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Onze reviews

9.2/10

Gemiddelde uit 19 reviews bij The Feedback Company

9
Wij werken als bedrijf al enige tijd samen met DPD-Consultancy. Hun ondersteuning in ons bedrijfsproces zorgt voor minder onregelmatigheden. Daadkrachtig en flexibel!
9
Van Vulpen werkt ondertussen alweer een paar jaar met volle tevredenheid met DPD. Daarbij gaat het met name om werkplekbeveiliging waardoor we met coaching en het nemen van de juiste maatregelen ons diefstalcijfer tot bijna nul hebben weten te reduceren. Verder hebben we als onderneming de keus gemaakt om met DPD een netwerk (stroom en data) onafhankelijk camera systeem op onze werken te gaan voorzien. DPD heeft hier een perfecte maatwerk oplossing geboden waar we uiterst tevreden over zijn. Het zeer compacte camerasysteem met zonnepaneel en accupakket wordt door onze voormannen zelf geïnstalleerd en beheerd waarna DPD de controle overneemt.

Wat is een verhaalsonderzoek?

Voorkom problemen & bescherm uw organisatie

Een apart onderdeel van bedrijfsrecherche is verhaalsonderzoek. Dit is specifiek geënt op het verkrijgen van informatie aangaande de betalingsmogelijkheden van een schuldenaar. Met name deurwaarders en incassobureaus zijn hier bij gebaat, maar ook nog voordat een incassoprocedure wordt ingesteld kan uw organisatie voordeel ondervinden van een verhaalsonderzoek. Heeft u bijvoorbeeld enkele klanten die stoïcijns niet op tijd betalen? En gaat het om bedragen die u eigenlijk niet kunt missen? Dan kan het handig zijn een onderzoek in te stellen.

In het geval van een openstaande vordering is het van belang verhaalsinformatie te verkrijgen over de tegenpartij, omdat u zo te weten komt welke verdere stappen zinvol zijn. Het heeft immers weinig nut een civielrechtelijke zaak aan te spannen, zonder te weten of u daadwerkelijk kunt krijgen waar u recht op heeft. Men zegt niet voor niets dan van een kale kip niet te plukken valt. In veel gevallen is de kip echter zeker niet kaal, maar tracht de schuldenaar aan diens verplichting te ontkomen door het verborgen houden van eigen vermogen. Wij kunnen u in dit geval van dienst zijn, door een grondig onderzoek te doen naar concrete verhaalsobjecten zoals gelden of tegoeden en roerende of onroerende goederen waar mogelijkerwijs beslag op te leggen valt. U kunt ook preventief een onderzoek laten uitvoeren, alvorens een verbintenis aan te gaan met externe partijen. Zodat u toekomstige risico’s kunt mijden.

Vrijblijvende intake & Kennismakingsgesprek

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Het verhaalsonderzoek

Een voorbeeld uit de praktijk

Een kledingfabrikant heeft meerdere kleine ondernemers in hun klantenbestand, die enkele maanden achter zijn op hun betalingen. De verkoopcijfers binnen hun winkels laten helaas te wensen over, waardoor zij de gedane investeringen niet meer kunnen terugverdienen. Dientengevolge heeft de fabrikant een tijdelijke stop gezet op alle nieuwe klantaanvragen, terwijl dit natuurlijk de inkomsten drukt. Ze willen een onderzoek starten naar de partijen die tekortschieten in de betalingen, tegelijkertijd willen ze graag nieuwe klanten van dienst zijn en zodoende parallel een onderzoek uitvoeren naar de kredietwaardigheid van deze nieuwe ondernemingen.