Plaatsen van verborgen camera’s

In veel gevallen waarin onderzoek dient te worden gedaan naar onregelmatigheden binnen een bedrijf, kan het plaatsen van verborgen camera’s een uitstekend hulpmiddel zijn. Met het inzetten van verborgen camera’s wordt op zeer effectieve wijze bewijsmateriaal verzameld, waarmee de dader(s) direct kunnen worden geconfronteerd. Hoewel de inzet van verborgen camera’s binnen bedrijven in Nederland aan bepaalde wet- en regelgeving is gebonden, mag dit middel gericht worden ingezet in gevallen waarin het overduidelijk een belangrijk doel dient.

Bent u slachtoffer van diefstal in uw organisatie?

Vermoedt u dat u het slachtoffer bent geworden van verduistering, fraude of diefstal? In vele gevallen kunt u de dader enkel op heterdaad betrappen om tot maatregelen over te kunnen gaan. U wilt deze persoon op zijn minst ontslaan! Verborgen camera’s bieden u deze optie, waarbij wij uiteraard ten alle tijden de inzet ervan juridisch zullen toetsen. Op deze manier zal eventueel vergaard bewijsmateriaal in een later stadium worden toegelaten in een juridische procedure. Veelal leiden belastende beelden al eerder tot gepaste maatregelen. Ontslag met wederzijds goedvinden of vrijwillig ontslag door de dader zijn enkele oplossingen. En dit scheelt u een hoop werk en tijd. U kunt ook kiezen voor ontslag op staande voet en aangifte bij de politie. Wij helpen u bij het gehele proces.

Het plaatsen van verborgen camera’s gaat als volgt te werk:

 • Onderzoek naar bestaande onregelmatigheden en juridische mogelijkheden
  • Grondige analyse van eventuele risicofactoren binnen uw bedrijf
  • Inschatting van potentiële daders
  • Toetsing van uw situatie in relatie tot de vigerende wet- en regelgeving
  • Indien plaatsing juridisch mogelijk is, zullen onze technisch specialisten op strategische plaatsen verborgen camera’s installeren, die om gedurende een bepaalde periode de activiteiten in uw pand registreren
  • De camera’s kunnen op afstand live meegekeken en teruggekeken worden, zo hoeft er niet onnodig naar de locatie gegaan te worden
 • Vergaren en overleggen van concreet bewijsmateriaal
  • Wij zullen de vastgelegde beelden analyseren en actief op zoek gaan naar gedragingen die als bewijslast kunnen dienen
  • Daarna zullen wij u informeren over hetgeen wij gevonden hebben, natuurlijk voorzien wij u in dit stadium ook van gedegen advies met betrekking tot mogelijk te nemen (juridische) vervolgstappen.

Samenwerking met advocatenkantoor

Van het begin van het onderzoek tot het einde ondersteunen wij u in de te nemen stappen. Tevens hebben wij een samenwerking met een advocatenkantoor die u ten alle tijde van advies kan voorzien.

Vrijblijvend intake en kennismakingsgesprek

Advies inwinnen bij of het inschakelen van een recherchebureau kan een ingrijpende stap zijn binnen uw bedrijfsvoering. Daarom willen wij u graag in een persoonlijk gesprek bij ons aan kantoor of op locatie uitleggen hoe wij te werk gaan en binnen welke kaders. Dit gesprek is vrijblijvend en kost u enkel uw eigen tijd.

Voorbeeld uit de praktijk:

Een opticien heeft te kampen met structurele voorraadafwijkingen. Er is vooralsnog geen sprake van kastekorten, waardoor hij initieel denkt dat er gewoonweg iets mis is met de leveringen. Na een drietal maanden voelt het echter niet goed meer. Het gaat in dit geval om meerdere monturen en complete brillen met een verkoopwaarde van enkele honderden euro’s, waardoor hij aanzienlijk inkomsten misloopt. Hij heeft een viertal medewerkers in dienst, waarvan er twee fulltime werkzaam zijn en twee parttime. Eén van de fulltimers werkt al sinds de oprichting in de zaak, deze mevrouw wordt als zodanig niet direct verdacht van verduistering. Niettemin wil hij nu graag de reden achter de verdwenen voorraden achterhalen en schakelt daarom onze hulp in.

Start typing and press Enter to search