Vermoeden van fraude?

Oorzaak en gevolg achterhalen middels toedrachtonderzoek
  • Analyse van bedrijfsprocessen, bevoegdheden van personeel en aanwezigheid van mazen in procedures en richtlijnen op mogelijke risicofactoren;
  • Analyse van personeels- en werving & selectiebeleid;
  • Onderzoek naar de mate van beveiliging van apparatuur en communicatiemiddelen;
  • Aanwezigheidsregistratie en volgacties;
  • Gericht op het (tijdig) herkennen en vinden van zwakke schakels binnen uw onderneming, die gevoelig zijn voor misbruik en onrechtmatig gebruik.
  • Informatieverzameling in verband met mogelijke risicofactoren;
  • Analyse en beoordeling van onderzoeksinformatie;
  • Indien van toepassing, volgen gesprekken met eventuele pleger en betrokken derden ter vergaring van bewijslast;
  • Wij leveren een helder en concreet rapport aan met voldoende bewijsmateriaal;

Vrijblijvende intake & Kennismaking?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Wij verdienden onszelf terug bij deze

Klanten

DPD Consultancy is voornamelijk actief op de zakelijke markt.

Om u een idee te geven van onze zakelijke klanten kunt hiernaast zien welke klanten ons de afgelopen jaren met succes hebben ingehuurd. Daarnaast kunt u op onze reviewpagina alle reviews terugvinden. Zo weet u dat u ons met een gerust hart kunt inhuren!

Neem contact op

Onze reviews

9.2/10

Gemiddelde uit 19 reviews bij The Feedback Company

10
De communicatie met DPD-Consultancy en de medewerkers van het bureau was goed en zij hebben mij heldere informatie gegeven over de mogelijkheden. De website en het gesprek gaf veel vertrouwen. Ik had snel resultaat en de aangeleverde bewijzen en feiten waren super. Ik kan niet anders zeggen dat zijn betrouwbaar, proffesioneel en betrokken zijn. Ik kan het bedrijf bij iedereen aanraden.
10
Grote klasse! De medewerkers van DPD hebben ons geholpen bij een voor ons zeer lastig project. Ze blinken uit in empathie, vakkundigheid en goed projectmanagement. Hierbij hielden ze continu ons doel voor ogen! Fijne mensen die weten waar ze mee bezig zijn.

Merkwaardige onregelmatigheden?

Stel een onderzoek in, voorkom grote schadeposten en bescherm uw organisatie

Fraude bestaat in vele vormen en maten, maar oorzaak en gevolg is niet altijd even duidelijk. Daarom voeren wij toedrachtonderzoek uit. Soms heeft uw organisatie te kampen met vreemde onregelmatigheden, waar u niet direct uw vinger op kunt leggen. U kunt hierbij denken aan regelmatige fouten die gemaakt worden bij de levering van diensten of goederen, er onverklaarbare schade is aan uw bedrijfseigendommen of bijvoorbeeld een structureel ontbreken van belangrijke informatie-uitwisseling zoals emailverkeer.

U weet dát er iets niet klopt, maar niet precies wát. In eerste instantie kunnen eventuele financiële of materiële gevolgen niet direct zichtbaar zijn, op de lange termijn zal echter ongetwijfeld blijken dat er op één of andere wijze sprake is van onrechtmatig handelen. Vaak zijn zulke vreemde situaties een voorbode van interne fraude of verduistering. Volg dus te allen tijde uw gevoel en stel een onderzoek in. U krijgt zodoende niet alleen duidelijkheid en daarmee rust, maar ook voorkomt u mogelijke toekomstige schade.

Al onze diensten

Hiermee kunnen wij u helpen

Bedrijfsrecherche

Overige Diensten

Vrijblijvende intake & Kennismakingsgesprek?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Hoe toedrachtonderzoek

Een voorbeeld uit de praktijk

Een kleinschalige vervoerder van media-apparatuur heeft te maken met onregelmatigheden binnen de afdeling voorraadbeheer. Aantallen kloppen niet, ingevoerde gegevens worden na enkele dagen ineens gewijzigd en aanleverdata worden soms te laat ingevoerd. Ook de planning van te leveren producten wordt soms vooruit verschoven, terwijl er voldoende voorraad aanwezig is. Het betreft echter telkens dusdanig kleine wijzigingen, dat het bijna niet opvalt. De eigenaar van de zaak heeft daarentegen al langer een vreemd gevoel bij het gebeuren en is er zo’n twee maanden geleden extra op gaan letten. Nu wil hij graag achterhalen, wat er precies gaande is.