Vermoeden van fraude?

Oorzaak en gevolg achterhalen middels toedrachtonderzoek
  • Analyse van bedrijfsprocessen, bevoegdheden van personeel en aanwezigheid van mazen in procedures en richtlijnen op mogelijke risicofactoren;
  • Analyse van personeels- en werving & selectiebeleid;
  • Onderzoek naar de mate van beveiliging van apparatuur en communicatiemiddelen;
  • Aanwezigheidsregistratie en volgacties;
  • Gericht op het (tijdig) herkennen en vinden van zwakke schakels binnen uw onderneming, die gevoelig zijn voor misbruik en onrechtmatig gebruik.
  • Informatieverzameling in verband met mogelijke risicofactoren;
  • Analyse en beoordeling van onderzoeksinformatie;
  • Indien van toepassing, volgen gesprekken met eventuele pleger en betrokken derden ter vergaring van bewijslast;
  • Wij leveren een helder en concreet rapport aan met voldoende bewijsmateriaal;

Vrijblijvende intake & Kennismaking?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Wij verdienden onszelf terug bij deze

Klanten

DPD Consultancy is voornamelijk actief op de zakelijke markt.

Om u een idee te geven van onze zakelijke klanten kunt hiernaast zien welke klanten ons de afgelopen jaren met succes hebben ingehuurd. Daarnaast kunt u op onze reviewpagina alle reviews terugvinden. Zo weet u dat u ons met een gerust hart kunt inhuren!

Neem contact op

Onze reviews

9.0/10

Gemiddelde uit 24 reviews bij The Feedback Company

10
Wij zijn heel erg goed geholpen dankzij de mensen van dit bedrijf. Professioneel, gedreven en vakkundig. Er is goed gewerkt onder hoge spanning en vreemde tijden, niets was teveel. Ondanks de vervelende situatie zijn we blij met dit bedrijf in contact te zijn gekomen, die het probleem zeer goed en adequaat tot een goede uitkomst hebben gebracht. Intratuin Emmen
9
Van Vulpen werkt ondertussen alweer een paar jaar met volle tevredenheid met DPD. Daarbij gaat het met name om werkplekbeveiliging waardoor we met coaching en het nemen van de juiste maatregelen ons diefstalcijfer tot bijna nul hebben weten te reduceren. Verder hebben we als onderneming de keus gemaakt om met DPD een netwerk (stroom en data) onafhankelijk camera systeem op onze werken te gaan voorzien. DPD heeft hier een perfecte maatwerk oplossing geboden waar we uiterst tevreden over zijn. Het zeer compacte camerasysteem met zonnepaneel en accupakket wordt door onze voormannen zelf geïnstalleerd en beheerd waarna DPD de controle overneemt.

Merkwaardige onregelmatigheden?

Stel een onderzoek in, voorkom grote schadeposten en bescherm uw organisatie

Fraude bestaat in vele vormen en maten, maar oorzaak en gevolg is niet altijd even duidelijk. Daarom voeren wij toedrachtonderzoek uit. Soms heeft uw organisatie te kampen met vreemde onregelmatigheden, waar u niet direct uw vinger op kunt leggen. U kunt hierbij denken aan regelmatige fouten die gemaakt worden bij de levering van diensten of goederen, er onverklaarbare schade is aan uw bedrijfseigendommen of bijvoorbeeld een structureel ontbreken van belangrijke informatie-uitwisseling zoals emailverkeer.

U weet dát er iets niet klopt, maar niet precies wát. In eerste instantie kunnen eventuele financiële of materiële gevolgen niet direct zichtbaar zijn, op de lange termijn zal echter ongetwijfeld blijken dat er op één of andere wijze sprake is van onrechtmatig handelen. Vaak zijn zulke vreemde situaties een voorbode van interne fraude of verduistering. Volg dus te allen tijde uw gevoel en stel een onderzoek in. U krijgt zodoende niet alleen duidelijkheid en daarmee rust, maar ook voorkomt u mogelijke toekomstige schade.

Al onze diensten

Hiermee kunnen wij u helpen

Bedrijfsrecherche

Overige Diensten

Vrijblijvende intake & Kennismakingsgesprek?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Hoe toedrachtonderzoek

Een voorbeeld uit de praktijk

Een kleinschalige vervoerder van media-apparatuur heeft te maken met onregelmatigheden binnen de afdeling voorraadbeheer. Aantallen kloppen niet, ingevoerde gegevens worden na enkele dagen ineens gewijzigd en aanleverdata worden soms te laat ingevoerd. Ook de planning van te leveren producten wordt soms vooruit verschoven, terwijl er voldoende voorraad aanwezig is. Het betreft echter telkens dusdanig kleine wijzigingen, dat het bijna niet opvalt. De eigenaar van de zaak heeft daarentegen al langer een vreemd gevoel bij het gebeuren en is er zo’n twee maanden geleden extra op gaan letten. Nu wil hij graag achterhalen, wat er precies gaande is.