Hulp bij een concurrentiebeding

Onderzoek naar doeltreffendheid en schending
  • Onderzoek naar het schriftelijkheidsvereiste en kennisneming daarvan;
  • Voorstellen tot verbeteringen die leiden tot een waterdicht concurrentiebeding;
  • Eventueel advies aangaande te voeren personeelsbeleid;
  • Duidelijk en gedegen advies met betrekking tot het structureel verlagen van risico's, die zowel financiele als materiele gevolgen kunnen hebben bij schending van het beding.
  • Analyse en beoordeling van onderzoeksinformatie;
  • Verzamelen van bewijslast d.m.v observaties
  • Indien van toepassing, interviewen van eventuele pleger en betrokken derden ter vergaring van bewijslast;
  • Wij leveren een juridisch helder en concreet rapport aan met voldoende bewijsmateriaal, wat u kunt gebruiken in de Rechtzaak.

Hulp nodig met een concurrentiebeding?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Wij verdienden onszelf terug bij deze

Klanten

DPD Consultancy is voornamelijk actief op de zakelijke markt.

Om u een idee te geven van onze zakelijke klanten kunt hiernaast zien welke klanten ons de afgelopen jaren met succes hebben ingehuurd. Daarnaast kunt u op onze reviewpagina alle reviews terugvinden. Zo weet u dat u ons met een gerust hart kunt inhuren!

Neem contact op

Onze reviews

9.0/10

Gemiddelde uit 24 reviews bij The Feedback Company

9
Wij werken als bedrijf al enige tijd samen met DPD-Consultancy. Hun ondersteuning in ons bedrijfsproces zorgt voor minder onregelmatigheden. Daadkrachtig en flexibel!
10
Wij zijn heel erg goed geholpen dankzij de mensen van dit bedrijf. Professioneel, gedreven en vakkundig. Er is goed gewerkt onder hoge spanning en vreemde tijden, niets was teveel. Ondanks de vervelende situatie zijn we blij met dit bedrijf in contact te zijn gekomen, die het probleem zeer goed en adequaat tot een goede uitkomst hebben gebracht. Intratuin Emmen

Wat is een concurrentiebeding?

Voorkom problemen & bescherm uw organisatie.

Een concurrentiebeding is een wettelijk middel dat in het leven is geroepen om organisaties te beschermen tegen eventuele kwaadwilligheid van medewerkers of partners die niet meer bij de organisatie werkzaam zijn.

Dit kan zich uiten in acties zoals gevoelige informatie doorspelen aan concurrenten en de pers of onterecht gebruikmaken van bedrijfsmiddelen ter eigen bevoordeling. Deze ‘kwaadwilligheid’ hoeft overigens niet altijd opzettelijk te zijn; soms kan een ex-medewerker zonder slechte bedoelingen het concurrentiebeding schenden. Niettemin kleven hier altijd gevolgen aan voor uw bedrijf.

Het opnemen van een concurrentiebeding in uw arbeidscontracten of cao verdient derhalve te allen tijde aanbeveling. Indien een ex-personeelslid of zakenpartner zich echter niet aan het beding houdt en zich met oude relaties in hetzelfde milieu begeeft, kan het u aardig wat geld kosten. Het is dus zaak niet alleen een goed en solide concurrentiebeding op te stellen, maar ook te letten op de naleving ervan. Het doorspelen van informatie is namelijk een onrechtmatige daad en kan dan ook als zodanig gerechtelijk worden betwist. Op basis van onze onderzoekresultaten kunt u (arbeidsrechtelijke) maatregelen nemen jegens uw ex-medewerker, maar ook het concurrerende bedrijf of de onrechtmatige ontvanger van de gelekte informatie.

Al onze diensten

Hiermee kunnen wij u helpen

Bedrijfsrecherche

Overige Diensten

Hulp nodig met een concurrentiebeding?

Laat uw gegevens achter, dan nemen we contact met u op

Voorbeeld van het concurrentiebeding

Een voorbeeld uit de praktijk

Een adviesbureau heeft ruim 400 medewerkers in dienst. Dit betreft meerdere partners, adviseurs, trainees, maar ook ondersteunend personeel als binnendienst medewerkers, recruiters en administratief en financieel personeel. In de afgelopen jaren is naar voren gekomen dat er meermalen sprake is geweest van het oneigenlijk delen en gebruikmaken van informatie door uit dienst getreden medewerkers. Dit betreft een aantal adviseurs die als zzp-er verder zijn gegaan, maar ook een ex-medewerker van de financiële administratie die financiële gegevens aan de concurrent doorspeelde en een binnendienst medewerker die klantenbestanden inclusief contactgegevens heeft gebruikt in een nieuwe functie. Daarnaast heeft een tweetal adviseurs publieke aandacht gezocht, omdat er volgens hen sprake was van misstanden binnen de organisatie. Het bureau wil deze kwesties allemaal aanpakken, maar tegelijkertijd toekomstige scenario’s voorkomen door een sluitend concurrentiebeding.